Log directory is not writable - please CHMOD ../../e107_plugins/log/logs to 777

Username:    Password:    Remember me     

Forums
Moderators: Lotan, Holyknight, Octavius, Nora, Zmorry, Euphorias
Author Post
Wexik
So říj 30 2010, 09:20
Registered Member #158
Zdravím, nejprve je nutno říct, že tohle nepíše Wexík, ale já, jeho bratr Sardo.
Nedávno nás s Iriusem napadlo, že by bylo fajn 1. vás zase vidět a 2. si zašermovat. Z toho jsme vyvodili, že bysme mohli uspořádat cosi jako "dřevárnu ToDDu". Mělo by se to uskutečnit na jaře (záleží na tom, jak tuhá ta letošní zima bude) a to buď přímo v Praze anebo v Čisovicích. Také je asi důležité říct, že s Iriusem jsme schopni získat poměrně slušný arzenál zbraní, takže o tohle není nutné se bát a kostýmy potřeba nebudou. A ještě musím dodat, že naší snahout je (mimo jiné), pokud možno, do toho "tahat" co možná nejméně "cizích" lidí.
Tak a teď bych se chtěl zeptat na odezvu, zda-li to vůbec má cenu nějak chystat a organizovat. Proto se táži: Kdopak by měl zájem? Teď ovšem nepotřebujeme slyšet odpovědi typu: "Ještě nevím." "Uvidím". "Hmm, nevím." atd, ale potřeboval bych vědět, kdo by do toho doopravdy šel. Je mi jasné, že to nikdo z vás nemůže vědět na 100 procent, jestli opravdu bude mít čas, ale protože termín vlastně ještě neexistuje a bude se dojednávat, tak opravdu potřebujeme "odseparovat" ty, co by o to zájem měli od těch, co by ho neměli.
Dále je mi vcelku jasné, že někteří z vás nemají moc ponětí, o co jde, takže se kdyžtak ptejte. V základě jde o to, že se sejde parta lidí, kde každý má svou postavu, plní úkoly, bojují a kdo ví co ještě podle toho, co jim organizátoři přichystali. A protože není dřevárna jako dřevárna, napíšu sem tři nejhranější, o kterých jsme se s Iriusem dohodli, že jednu z nich bysme mohli vybrat. Takže pokud by měl někdo zájem, nechť si to pročte a napíše mi sem.

1. Bitva
Akce, kde jsou hráči rozděleni do dvou (nebo i více) stran se svými vlastními veliteli a bojují proti sobě. Při té příležitosti plní různé úkoly, které jsou ale vesměs bojové (obrana konvoje, capture the flag, lov atd.). Za to všechno získávají "body", které se pak ve finálové bitvě, kdy obě strany nastoupí ve dvou řadách proti sobě, promění v bonusy k životům, útoku či obraně. Hráči tady nemají moc příležitostí na RPG a rozvíjení vlástního charakteru a ze všech tří dřeváren se tu bojuje nejvíc.

+ Je to řežba
+ Můžete si vyrovnat účty s těmi, co nemáte rádi :D
+ Je to řežba
+ Nemusíte moc umět hrát na charaktery

- Je na to potřeba poměrně dost lidí (nemá cenu dělat bitvu 3 vs 3)
- I když není potřeba kostým, tak lidé ze stejné armády by měli být barevně sladění
- Není zrovna nejvhodnější pro ty, co drží meč poprvé v ruce

2. LARP-družinovka
Tady se z hráčů utvoří jednotlivé družiny, které pak víceméně nezávisle na sobě plní různé úkoly, jak ty bojové tak "kecací". Vítězem se stává družina, co dořeší hlavní úkol jako první. Nejvíce se to dá přirovnat k hrám na hrdiny typu Dračí doupě

+ Velká rozmanitost ras a povolání (můžete hrát za lidi, elfy, trpaslíky a za bojovníky, mágy, zloděje)
+ Není třeba umět moc bojovat

- Bylo by do toho nutné zakomponovat poměrně spoustu lidí, co s ToDDem nemají a nikdy neměli nic společného (někdo musí dělat CPčka)
- Dost náročné jako na přípravu tak na hráčské schopnosti hráčů

3. LARP - vesnice/svět
Hráči si zvolí povolání (případně rasu), avšak nic bojového, protože jde o život ve vesnici, městě. Povolání jsou tudíž typu hospodský, kovář, rychtář. Každá postava má nějaké informace do začátku a většinou nějaké tajemství (hospodský je upír a ví, že kněz je děvkař...). Pak je hráčům předložena zápletka a ti pak jednají podle nejlepšího vědomí a svědomí sebe a své postavy. Vítězem se vlastně nestává nikdo, ale hra normálně skončí jakýmsi shrnutím všech faktů a v dalším ročníku se na to může normálně navázat dalším obdobím.

+ Stačí na to poměrně málo lidí, ale zároveň jich může být i víc
+ Nebylo by třeba zvát někoho cizího
+ Ze všech tří je to pro "nováčky" asi největší zábava
+ Nemusíte umět vlastně vůbec šermovat
+ Nemuselo by se schánět moc zbraní, a když už tak maximálně pár mečů a dýky

- Je třeba ovládat role-playing
- Člověk si tu moc nezabojuje (i když to můžeme zakončit nějakou menší potyčkou pro dobrovolníky), což pro někoho může být nuda

Pokud mohu vyslovit svůj názor, tak bych se přikláděl k bitvě (pokud by bylo dost lidí), neboť na těch jsem "vyrůstal" anebo k LARPu-vesnici, který by byl dozajista velmi zábavným (ti, se kterými jsem někdy hrál Dračák, vám mohou potvrdít, co dokážu vymyslet za kraviny:) a Irius jakbysmet).

Omlouvám se za trochu delší příspěvek, ale snažil jsem se sem nacpat všechny důležité informace (i když je mi jasné, že jsem na něco určitě zapomněl). Dejte mi se prosím vědět, jak se k tomu stavíte, případně vaše názory či připomínky. Samozřejmě i ty negativní (ale ty pozitivní spíš;)).
Ještě jednou díky, sorry a čekám.:)

S úctou Sardo
Back to top
Zmorry
Ne říj 31 2010, 07:59

Registered Member #47
já bych do toho šel, akorát bych potřeboval vědět termín, páč někdy na jaře bych se chtěl mrknout na slovensko :)
Back to top
Elverin
Ne říj 31 2010, 01:40

Registered Member #71
Mno špatnej nápad to neni. Ale jak si tam psal, že někdo bude možná držet meč poprvé v ruce, tak u mě by to sice nebylo poprvé, ale minule to dopadlo dost bídně. :D Jinak bych do toho klidně šel.
Back to top
Wexik
Ne říj 31 2010, 03:24
Registered Member #158
Sardo:

Zdravím,
Zmorry: Je mi to jasné. Něco podobného bude mít určitě téměř každý. Nicméně je pravda, že pojem "jaro" je docela zavádějící. Ve skutečnosti to chceme udělat hned, jak sleze sníh. Vlastně jsme to chtěli udělat ještě letos, ale protože už začíná být kosa a asi by se to nestihlo zorganizovat (a pokud ano, tak by to nestálo za to), tak jsme to takhle posunuli. Určitě ale není problém se domluvit na nějakém termínu, který bude vyhovovat všem (ostatně to nemusí být ani na jaře, můžeme to udělat klidně až v létě, my jen to s Iriusem chceme co nejdřív).

Elverin:To máš pravdu, ale já a Irius se domníváme, že to stejně skončí tak, že nakonec "pojedeme" tu vesnici. Přijde nám to nejrozumnější ve všech směrech. Ostatní věci tu uvádím pro úplnost-nechtěli jsme vás postavit před hotovou věc. Proto také nikde neuvádíme téma, protože na tom bysme se s vámi taky chtěli dohodnout (mám pár nápadů, Irius určitě taky, ale sami můžete taky něco navrhnout). Osobně bych se stejně nejvíc přikláněl k té vesnici. Normální LARPy moc nemusím a to, že bysme do toho museli zasvětit další lidi se mi moc nelíbí. A bitvy jsou sice pro mě srdeční záležitost, ale uznávám, že vesnice bude asi nejvhodnější a rozhodně to bude největší sranda.:) Jen pro zajímavost, co se ti stalo, když jsi naposledy držel meč?:D

Jen ještě pro doplnění pro Zmorryho, Elverina a další, co se mi tu ozvou: Písněte sem kdyžtak i to, co by vás lákalo nejvíc. My se sice vlastně chystáme dělat tu vesnici (a bude to fakt super!:D), ale pokud by se tu většina shodla na něčem jiném, tak to bude jinak.

S úctou Sardo
Back to top
Zmorry
Ne říj 31 2010, 03:40

Registered Member #47
ok, jen doufám, že termín nebude v době maturit x)
Back to top
Wexik
Ne říj 31 2010, 05:14
Registered Member #158
Sardo:
Tohle už jsme řešili s Iriusem a mohu slíbit, že pokud někdo nebude maturovat "nějak divně", tak by to mělo vyjít mimo. Rozhodně dřevárna NEBUDE na přelomu květen/červen.;)

S úctou Sardo
Back to top
Octavius
Ne říj 31 2010, 05:34

Registered Member #34
Tak tohle je skvělý nápad... sám sem na LARPy chodil a tohle je... prostě supr... Na 100% bych se zůčastnil... jen je třeba vědět KDY... a je třeba promyslet spaní - jestli to bude na delší dobu a jídlo... :) jinak bych asi taky byl pro tu vesnici... Jen bych se chtěl zeptat... bylo by možno vzít přítelkyni? Vím že nechcete cizí lidi, ale ptám se... :)

[ Edited Ne říj 31 2010, 05:40 ]
Back to top
Wexik
Ne říj 31 2010, 05:54
Registered Member #158
Sardo:

Octavius: Ahoj, no ohledně toho, kdy to bude-mělo by to být tak že přesné datum určíme nějak po Vánocích či Novém roce, čili do takového 10. ledna.
A akce by měla být taková, že by sice byla dvoudenní, avšak samotná dřevárna by probíhala pouze první den do odpoledne/večera. Na místě by bylo možno přespat pro ty, co by to měli dál nebo jim už nic nejelo a další den buď jet ráno domů anebo (doufám) bude takový pokec o tom, jak se to povedlo, co se nepovedlo apod. a hlavně jestli bude pokračování.
Přítelkyni...Jak jsi psal, nechceme moc nikoho cizího, ale myslím, že můžeme udělat vyjímku. Na tomhle pravidle jsme se s Iriusem dohodli hlavně kvůli tomu, abysme nechali "doma" zbytek našich skupin a dalších lidí, aby se to jednoduše nezvrtlo v normální bitvu, kde ToDDáci budou lovná zvěř.:D:D:D Takže i když ti nemůžu nic slíbit (ačkoli vlastně můžu, když jsem organizátor:D), tak pokud nikdo nebude mít nic proti, nevidím v tom problém.;)

S úctou Sardo

Ještě jsem si vzpomněl:
Do konce listopadu se tu musíme nějak dohodnout na tom jestli to bude a co to vlastně bude. Já potom od prosince (nebo jestli se to dobere výsledku dřív, což doufám) splácám nějaký jednodušší web, abysme to mohli všechno řešit tam a nezahlcovali to tady. Taky tam udělám cosi jako pravidla a systém přihlášování atd. Takže tak.:)

S úctou Sardo

[ Edited Ne říj 31 2010, 05:57 ]
Back to top
Irius
Ne říj 31 2010, 10:00
Registered Member #29
Abych taky jen mlčky neseděl tak napíšu taky nějaké informace.Pozemek v Čisovicích nad kterým uvažujeme je prezidenta ASF (asociace fantasy), se kterým se znám osobně a neměl by být problém si ho na pár dní vypůjčit.Co se týče délky a průběhu akce tak určitě bude dost místa na přespání (ve stanech...ale místa bude dost, ten pozemek má tak 50x50 metrů) Proto by akce mohla být klidně vícedenní (pátek odpoledne příjezd, sobota až do večera LARP a večer popít, pokecat...neděle pak třeba odjezd)

Snad to někomu z vás zodpoví nějaké nejasnosti co měl :-)
Back to top
Elverin
Po lis 01 2010, 07:10

Registered Member #71
Sardo wrote ...

Jen pro zajímavost, co se ti stalo, když jsi naposledy držel meč?:D

Písněte sem kdyžtak i to, co by vás lákalo nejvíc.

No zklamu tě. Nic se my nestalo jen jsem prostě prohrál. :D

A tim co by mě zajímalo si nejsem moc jistej. Ale asi bude fakt pro začátek lepší ta vesnice.
Back to top
Wexik
Po lis 01 2010, 02:07
Registered Member #158
Sardo:
Ahoj,
Irius: Paráda, přesně o tohle jsem chtěl dneska opravit můj předchozí příspěvek, protože až dneska jsem si uvědomil, že by bylo asi lepší dorazit na místo už v pátek. Takže fajn, vyřízeno.:D

Elverin: A to je všechno? To už se mi stalo tolikrát.:D:D:D

Tak fajn. Čekáme na další ohlasy.:) Kdyžtak to zkuste nějak "rozhlásit" mezi další lidi.;) Dík.

S úctou Sardo
Back to top
Elverin
Po lis 01 2010, 05:14

Registered Member #71
No prohrál a vyzkoušel si, že by to asi ještě chtělo trochu (víc) tréningu. Hlavně jsem ho téměř neudržel v ruce, ale tak on to asi taky nebyl moc kvalitní meč. :D
Back to top
Wexik
St lis 03 2010, 01:43
Registered Member #158
Sardo:
Heh, no tak já ti můžu slíbit, že na té naší akci se moc bojovat nebude. Možná, že to vyvrcholí nějakou tou potyčkou, ale to je tak asi všechno. Rozhodně není v plánu nějaká krvavá lázeň.;)
Teda...Jestli ta akce vůbec bude, protože při počtu tří zájemců z celého ToDDu se budu raději učit, než abych se chystal s bitvou pro pět lidí!!!:D
No tak, lidi, to vážně nejste nikdo ani TROCHU zvědavý, co z toho nakonec vyleze?!:D:D:D

S úctou Sardo

P.S. Jestli dorazím na ten sraz (což teď doopravdy nevím, ale pokusím se), tak počítejte s pořádnou reklamou. Nikdo odtamtud neodejde bez přednášky na téma: "Proč je super jet na bitvu Sarda a Iriuse"!!! A jestli ne, tak zaúkoluju Wexíka.:D
Back to top
Octavius
St lis 03 2010, 02:48

Registered Member #34
Mno... vím minimálně o dvou lidech kteří možná pojedou... ale nevim... zaúkoloval sem je ať sem napíšou a zatim nic... Rozhlásim to ještě IN-Game :)
Back to top
Elverin
St lis 03 2010, 10:23

Registered Member #71
Já to někdy zkusim navrhnout kamarádovi co tu taky hrál. Bohužel Dota ho baví víc, takže WoWko už dávno nehraje (respekt :D). Ale s dřevárnama už má nějaké zkušenosti tak myslim, že by neškodilo ho tam mít. :)
Back to top
Irius
Čt lis 04 2010, 01:53
Registered Member #29
Tak o ty zkušenosti nejde, ono když se snažíš tak i na první akci můžeš hrát dobře ;-)
Protože na druhou stranu jsou lidi kteří maj za sebou hodně akcí...a nic moc :-)
Back to top
Wexik
Čt lis 04 2010, 08:39
Registered Member #158
Sardo:
Přesně tak, o ty zkušenosti nám ani moc nejde, protože tam (snad) budou i hráči, co to hrají poprvé. Proto jsme jako téma nezvolili bitvu, ale snažíme se to nasměrovat k té vesnici, kde člověk v podstatě ani nemusí vědět, jak se meč drží, ale stačí nějaké ten RP. My se spíš naopak snažíme to vyvážit tak, aby se to doopravdy nezvrhlo v lov, kdy lovit budou ti, co už na bitvě byli a loveni budou ti druzí (ne, že mně by to vadilo, ale někomu by možná mohlo.:D)...
Tím samozřejmě nechci říct, ať nezvete lidi, co na ToDDu hráli (hrají) a už někdy na dřevárně byli. Jen říkám, že to není nutné.;) Zkuste tomu udělat nějakou tu reklamu, třeba jak říkal Octavius rovnou in-game nebo tak něco.:)
Uvidíme no, já už jsem o tom taky pár lidem říkal a ti slíbili, že se sem podívají a napíšou sem a taky zatím nic (viď, Guli...:D). Tak snad se to vylepší.
Koncem tohoto měsíce spíchnu nějaké rychlostránky s nějakým stručným popisem, aby si i ostatní mohli udělat obrázek. Když to půjde, tak tam spustíme přihlašování a můžeme se začít těšit a když ne...no tak ten web zase smažu...:D
Takže tak.:)

S úctou Sardo
Back to top
Wexik
Po lis 15 2010, 10:13
Registered Member #158
Sardo:
Zdravím, s Iriusem jsem diskutovali (:D) a máme už nějaké výsledky. Začnu dělat na webu, kde bude víc informací. Pak sem hodím odkaz. V podstatě už máme kostru příběhu a základ pravidel. Všechno ještě samozřejmě není, ale bude, slibujeme.:)

Doufám, že už na webu uvidím co nejvíc lidí, až se to trochu hne. Sem mi totiž odepsalo jen pár lidí a pro takový počet to rozhodně oraganizovat nebudeme. Na srazu mi sice každý druhý sliboval, že sem napíše, ale skutek utek.:) Takže to koukejte napravit. Děláme to i pro vás.;)

To je zatím zhruba všechno. Další info bude na tom webu, odkaz sem dám co nejdříve. Pak spustíme i předběžné přihlašování na postavy (alespoň ty hlavní), zveřejníme pravidla apod.
Mějte se.

S úctou Sardo.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF